7. marts 2009

Bogomtale: "Sværdsang"


Skrevet af Bernard Cornwell, Lindhardt & Ringhof, 2008.
4. del af serie

Flyv med på historiens vingesus igennem sværdslag og magtkampe mellem danske vikinger og den saksiske adel.

Har du nogen som helst interesse i vikingetidens verden, bør du læse denne bog! Sværdsang er fjerde del af en serie om sakseren Uthred, der er vokset op hos danske vikinger, som invaderede datidens England. Uthred elsker danskerne og deres tro, levevis og sindelag, men bundet af en ed må han kæmpe mod dem for den store konge - Alfred af Wessex.

Bogen giver et fænomenalt indblik i datidens krigerverden; - på slagmarken, hvor Uthreds sværd Slangeånde gang på gang skærer sig ind i mave og tarme på fjenden, - på skibet Havørnen med vind i håret ned af Themsen med tidevandet, - og i rådssalene hvor den kristne kong Alfred omgivet af sleske præster og ærgerrige biskopper samt adelsmænd, må ty til Uthreds hjælp på grund af hans ry og kendskab til kamp.

Persongalleriet er meget sort/hvidt tegnet op. De onde er onde, og de gode er gode, men de findes på begge sider, både i den danske og i den saksiske lejr. Kvindernes verden hører man ikke meget om, for det er en rigtig kriger-roman med alt, hvad der til hører! Kvindelige læsere skal dog ikke blive skræmt af det. Jeg har i fulde drag nydt bogen, der næsten er slut, før man er begyndt. Det er svært at vente på femte del, men læs først "Det sidste kongerige", "Den danske rytter" og "Nordens Herrer".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar