4. september 2007

"Det sidste kongerige" af Bernhard Cornwell, 2006


1. del af serie.
Tid: 866-877 e.kr.
Sted: England

Dette er først og fremmest en mandebog med masser af action. Krig og kamp fylder det meste, samt hovedpersonens (den unge engelske Uhtred af Bebbanburg, som vokser op hos vikingerne) overvejelser omkring skæbnen og den nordiske tro sat overfor den kristne.
Bogen handler om at være tro mod sig selv og sit folk, om at være splittet i vild beundring over de krigeriske og samtidig godhjertede vikinger, der lærer Uthred så meget om krigsførelse og om at følge trangen til at bekæmpe de invaderende troppers overtagelse af England.
Bogen er skrevt i et kontant sprog, og efterhånden som man kommer ind i historien bliver man grebet af handlingen, der tilsidst er hæsblæsende og intens. Med denne skønlitterære roman får man et rigtigt godt indblik i vikingerne invasion af England i sidste halvdel af 800-tallet.

3 kommentarer:

  1. Tillykke med din nye flotte blog! Det er jo en fin måde at bruge sin viden til gavn for andre, og beskæftige sig med sin interesse.

    Måske du kunne have som mål, at det også er et debatforum...?

    LH

    SvarSlet
  2. Tak for din kommentar! Jo, det er en fin ide, - alle er velkomne til at komme med kommentarer og forslag til indlægene.

    SvarSlet
  3. Vil bare lige informere om at de to næste i serien er udkommet på dansk ... biblioteket har dem! ;-)
    KH Line

    SvarSlet